Kura doma pripravujem veľmi často. Robím ho na veľa spôsobov. Od klasicky pečeného a vyprážaného rada skúšam nové recepty. Tu je jeden z nich.
Suroviny: Kura, alebo iba kuracie stehná, to už podľa chuti každého, 3-4 PL hladkej múky, 2 KL majoránky, 2 KL červenej sladkej papriky (kto chce môže aj pálivú), 2 KL vegety, 4-5 strúčikov cesnaku-nasekať, 2 cibule, dala som červené ale nemusia byť, môže byť aj biela, sladká smotana alebo šľahačková, tvrdý syr, olej, slanina, cibuľa.
Postup: Kura som si naporcovala a posolila.
Pekáč som vytrela olejom.
Zmiešala som múku, majoránku, papriku, vegetu a nasekaný cesnak. V zmesy som obalila porcie kurčaťa kládla som ich na plech. Zvyšok som rozsypala po vrchu. Uložila som cibuľu nakrájanú na kolieska, prerastanú slaninku na plátky a zaliala som všetko smotanou. Pekáč som prikryla alobalom a dala som piecť. Keď bolo mäsko mäkké alobal som odstránila, nastrúhala som syr a dala zapiecť do zlatista.
Ako prílohu som urobila pečené zemiaky. Tie som len nakrájala na osminky, posolila, posypala rascou a piekla som spolu s kurčaťom. (Mám teplovzdušnú rúru tak sa to dá, piecť naraz viac plechov).
Dobrú chuť!
Dobrú chuť!