utorok 7. novembra 2017

Bábovka s vôňou a chuťou škorice

Bábovka je nielen rýchlo pripravená ale je aj veľmi chutná. Vonia škoricou a jabĺčka jej dodávajú vláčnosť.  Mne veľmi chutila potretá trochou masla 😊a k tomu kakao. Nebojte sa vyskúšať ju.




Suroviny: 1 šľahačková smotana (môže byť aj sladká na varenie), použila som 200 g balenie, 3 vajíčka, 1 vanilínový cukor, 250 g kryštálového cukru, 420 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva, 2 PL rastlinného oleja, 120 g nastrúhaných očistených jabĺčok, 2 PL kakaa, 1 PL mlieka, 1/2 KL škorice, hrozienka.

Postup: Do misky som vyliala smotanu, rozšľahala som spolu s vajíčkami, vanilínovým cukrom a kryštálovým cukrom. Primiešala som múku s práškom, olej a jabĺčka. 

Cesto som rozdelila na dve časti. Do jednej som primiešala kakao zmiešané s mliekom a do druhej časti cesta som zamiešala škoricu a hrozienka.

Bábovkovú formu som vytrela tukom a vysypala múkou. Lyžicou som striedavo dávala tmavé a svetlé cesto (ako šachovnicu). Piekla som pri teplote 175 stupňov 40-45 minút.




8 komentárov:

  1. Oj Evka, vonia až tu! Mne sa bábovky moc nedaria, vždy mi zhora prihoria a vnútro mám surové. Teraz budem mať v novej kuchyni novú rúru, tak som zvedavá, či to bude rúrou, alebo zlou kuchárkou :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Recept vytlačený, ale piecť budem až zajtra ... :) Už dávno sa strojím na bábovku so šľahačkou v ceste ... Evka, máš ju veľmi peknú ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Wooou vyzera suprovo, zajtra by som mohla skusiť. Robim podobne ale bez jablčok skusim teraz ten tvoj 😀

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Evelina moja my sme mali skvele ranajky vdaka tvojej babovke ...pa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Marienka, som rada že si sa ozvala, už som mala obavy čo je s tebou :) ale teší ma že bola tvoja rodina spokojná s bábovkou. Nech sa ti darí

      Odstrániť