pondelok 6. augusta 2012

Jabĺčková štrúdľa z lístkového cesta

Aj takto sa dá upiecť štrúdľa,  veľmi jednoduchá ale dobrá ...

Suroviny: 1 mrazené lístkové cesto, 450 g očistených na malé kúsky nakrájaných jabĺčok, 200 g kryštálového cukru, 70 g nasekaných orechov, škorica, vanilkový cukor, hrozienka, 10 okrúhlych piškót, vajíčko na potretie.

Postup: Lístkové cesto som rozvaľkala  na tenký plát, nastrúhala som naň 5 piškót, rozložila som jabĺčka, posypala cukrom, vanilkovým cukrom škoricou, orechami a zvyšné piškóty som nadrobno nakrájala, posypala som ešte hrozienkami. 
Plát som zrolovala a položila na plech vyložený papierom na pečenie. Vrch štrúdli som potrela rozšľahaným vajíčkom. Piekla som pri teplote 180 stupňov asi 50 minút. 


3 komentáre: